Werkwijze:

 

Je kunt zich door het sturen van een email aanmelden voor behandeling. Na je aanmelding neem ik contact met je op en plannen we een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kijken we of het klikt en of we samen verder aan het werk kunnen gaan. Ik neem praktische zaken met je door over kosten, betaling en regels rond afzeggen van de afspraken.

In het kennismakingsgesprek staan we ook al voor een deel stil bij je geschiedenis, je huidige levensomstandigheden, waar of wanneer je problemen zich voordoen en wat je graag anders zou willen. Zo vinden we samen overeenstemming over waar het in de therapie over moet gaan. Je kiest daarna of je vervolgafspraken wilt maken voor een therapietraject. Afhankelijk van de problematiek en de hulpvraag zal de behandeling individueel plaatsvinden of samen met partner/en of gezin. Ook bij een individuele behandeling zal ik vaak voorstellen om minstens een keer met je naast betrokkenen te komen. Zij kennen je het beste en kunnen een belangrijke rol spelen bij het begrijpen van wat er aan de hand is en wat er in hun ogen moet gebeuren om tot verbetering te komen. Daarnaast is het ook belangrijk om een proces van verandering, steun te krijgen van mensen uit je naaste omgeving.

Tijdens de behandeling kunnen we in overleg altijd de inhoud en richting van de gesprekken bijstellen. Je hoeft zich niet te verplichten tot een heel traject. Je kunt per gesprek besluiten of je een vervolggesprek wilt. Je kunt er na een aantal gesprekken voor kiezen om de behandeling weer af te sluiten, en op eigen kracht verder te gaan. Mijn idee over het aantal sessies is zo kort als mogelijk en tegelijk zo lang als nodig. Het kan zijn dat jouw problematiek meer (tijd) nodig heeft dan een traject van 6-15 sessies. Wanneer mijn behandelaanbod niet passend is bij je problematiek kan ik je helpen bij het vinden van beter alternatief.

 

  • Een kennismakingsgesprek duurt gemiddeld drie kwartier, de kosten daarvoor bedragen €55.
  • Een individueel gesprek duurt ongeveer 60 minuten. De kosten van dit gesprek bedragen €95.
  • Een gesprek in het kader van relatietherapie duurt meestal 75- 90 minuten. De kosten bedragen dan €115- €130.

De duur van het gesprek kunnen we in overleg bepalen.